Publicat de: jurilovca | iunie 30, 2013

Proiect Jurilovca Protejăm natura azi pentru viitorul de mâine


Protejăm natura azi pentru viitorul de mâine 

 

  • COMPETIŢIE ITLA
  • DOMENIU Mediu
  • STATUS Participant
  • LOCALITATE Jurilovca

voteazaMotivația proiectului nostru o reprezintă dorința de a crea un cadru propice educării tinerilor în spiritul respectului pentru natură și conștientizarea rolului lor în protecția mediului. Proiectul presupune 2 ieșiri pe teren a tinerilor cu 2 specialiști în biodiversitate, plantarea de sâmburi de măslin dobrogean într-un spațiu amenajat în curtea școlii și susținerea unei campanii de promovare a statutului său de plantă rară, protejată.

3 panouri conținând obiectivele de interes natural ale zonei vor fi amplasate în localitate și o platformă web va fi construită pentru promovare turistică. La finalul activităților va fi proiectat în aer liber un documentar despre Delta Dunării iar în centrul de informare turistică va fi amenajată o expoziție de fotografie.

Sustenabilitate

Proiectul nostru este sustenabil în baza următorilor factori: – plantarea speciei periclitate de măslin dobrogean (Ziziphus jujuba) în curtea școlii reprezintă o formă de conservare ex-situ (în afara habitatului natural) și garantează prezervarea unui fond genetic al speciei în cazul extincției speciei în zonă (de ex. prin incendiere); – în urma campaniei de conștientizare asupra biodiversității zonei, tinerii implicați în proiect pot lua inițiative proprii pentru a proteja potențialul natural al regiunii sau pentru a dezvolta, la rândul lor, proiecte de mediu în beneficiul comunității locale; – ieșirile pe teren cu specialiștii vor fi reiterate în următoarele sezoane, pentru a oferi continuitate proiectului și pentru a forma noi generații în spiritul apropierii de natură.

Cauză

Patrimoniul natural al regiunii Jurilovca are un potențial foarte mare de dezvoltare a turismului sustenabil, în condițiile în care din ce în ce mai mulți turiști, în special străini, ajung aici în fiecare vară. Deși regiunea are un grad ridicat de biodiversitate și adăpostește specii rare de păsări și plante, acest aspect este insuficient cunoscut și valorificat de comunitatea locală în oferta turistică locală.

Prin inițierea acestui proiect ne propunem să încurajăm locuitorii din Jurilovca și turiștii sosiți în zonă să descopere aspecte mai puțin cunoscute dar spectaculoase legate de biodiversitate și de cadrul natural al ariei, încurajându-i în același timp să fie responsabili în raport cu mediul natural și să evite deteriorarea sa prin activități turistice excesive.

Obiective

OBIECTIV GENERAL: Conștientizarea populației din comuna Jurilovca cu privire la importanța conservării și a valorificării sustenabile a patrimoniului natural din regiune.

OBIECTIVE SPECIFICE:

1. Protejarea mediului prin acțiunile de conservare a speciei periclitate de măslin dobrogean (Ziziphus jujuba).

2. Informarea tinerilor din comuna Jurilovca asupra speciilor de păsări și plante care se găsesc în regiune prin ieșiri pe teren cu specialiști în biodiversitate.

Pe termen lung estimăm creșterea gradului de conștientizare a tinerilor și, indirect, a întregii comunități locale asupra importanței protejării patrimoniului natural al zonei. Prin încurajarea spiritului de voluntariat și implicarea directă a conservării unei specii protejate, educăm tinerii în spiritul respectului față de natură.

Beneficiari direcţi

Beneficiarii direcți ai proiectului:

– 50 de tineri implicați direct, din grupele care vor ieși pe teren pentru birdwatching și observații botanice

– 300 de participanți la proiecția video

– localnicii care vor participa activ la activitățile de conștientizare incluse în proiect, în urma cărora vor înțelege importanța protejării patrimoniului natural și potențialul exploatării turistice a acestuia

– școala din sat, în rechizitoriul căreia vor rămâne două dintre binoclurile achiziționate pe proiect.

Beneficiarii indirecți:

– comunitatea locală, prin faptul că atragerea turiștilor în zonă va determina și bunăstarea în comunitate,

– administrația locală

– turiștii români și străini care vor fi mai bine informați asupra obiectivelor naturale din regiunea limitrofă a Deltei Dunării.

voteaza

 

Te rog, acceseaza link-ul http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-protejam-natura-azi-pentru-viitorul-de-maine-id-353-cmsid-65 ! Trebuie sa-ti creezi un cont pe Tara lui Andrei(dureaza maxim 5 minute daca urmezi pasii) si voteaza, te rog, proiectul nostru( il cauti pe jud Tulcea,categoria mediu). Este foarte important pentru intreaga comunitate sa-l castigam!

 

Initiator

Luchici Alexandru

Alexandru Luchici

 

Rolul meu în proiect va fi acela de Administrator de Proiect, având ca atribuții achiziționarea resurselor materiale, planificarea și coordonarea activităților, stabilirea comunicării cu partenerii proiectului și vizibilitatea proiectului în mediul online.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

magazinul lui Luca

Eu vreau sa invat sa vand

Gura Portitei blog - Gura Portitei sezon 2014 - Portita 2014

Gura Portitei 2014 . Cazare Gura Portitei 2014. Portita 2012.Un blog pentru cei indragostiti de acest loc si nu numai

Hapi. Riverwoman

Lift up the receiver, I'll make you a believer

Transport Gura Portitei Salupa Gura Portitei 0723.792.077 Salupa Gura Portitei Jurilovca Gura Portitei

Transport Gura Portitei salupa Gura Portitei 0723.792.077 transport jurilovca gura portitei salupa gura portitei .Excursii Delta Dunarii transport Gura Portitei

PSDJurilovca

"PE PRIMUL LOC ESTE OMUL"

Jurilovca online - Comuna Jurilovca -Rusi lipoveni Jurilovca

Jurilovca - Comuna Jurilovca - Rusi lipoveni in Jurilovca-Lipoveni din Jurilovca - traditii si actualitatea rusilor lipoveni

Locuri de munca

Just another WordPress.com weblog

Ecomami - scutece refolosibile, marsupii ergonomice, chestii eco si alte copilarii

Un blog pentru eco-mamici, eco-bebelusi si eco-pitici. Despre scutece refolosibile, despre haine din materiale organice, despre produse cosmetice naturale si nu numai.

%d blogeri au apreciat asta: