Publicat de: jurilovca | octombrie 8, 2012

Ziua Pescarului Minoritar Jurilovca


ZIUA PESCARULUI MINORITAR, 28 – 30 septembrie 2012

 JURILOVCA – GURA PORTIȚEI

biroul de presa Primaria Jurilovca 

            La propunerea primarului Comunei Jurilovca, domnul Eugen Ion, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România,  datorită ofertei generoase de implicare logistică în organizarea evenimentului a administrației publice locale, a acceptat ca ediția 2012 a ZILEI PESCARULUI MINORITAR  să se desfășoare la Jurilovca – Gura Portiței. Consiliul Județean Tulcea, domnul președinte Horia Teodorescu – personal,  au avut un aport deosebit la buna desfășurare a manifestărilor.

La eveniment au participat membrii ai comunităților pescărești din Delta Dunării, membrii unor comunități de ruși lipoveni din intrega țară, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, conducerea CRLR – în frunte cu deputatul Miron Ignat. Invitați speciali: Consulul General al Federației Ruse la Constanța – Mihail Mihailovici Reva, domnul Horia Teodorescu – președinte CJ Tulcea, domnul Trifon Belacurencu – senator, Simion Lucian Eduard – Prefectul Județului Tulcea.

Amintim din programul manifestărilor: masa rotundă privind problemele pescarilor din deltă și oportunitîți de finanțare pentru aceștia, concursuri cu specific pescăresc (vâslit și pescuit), însă punctul culminant la constituit spectacolul de la Căminul Cultural din Jurilovca, un adevarat regal de folclor rus – pe scena evoluând 9 ansambluri lipovenești de muzică și dans, pe parcursul a mai bine de 3 ore, într-o sală arhiplină. În deschiderea spectacolului, domnii Horia Teodorescu – președinte CJ Tulcea, Miron Ignat – deputat, Eugen Ion – primar au salutat publicul, format în mare parte din locuitori ai comunei Jurilovca.

”Este un prim eveniment major  în care ne implicăm, în calitate de partener – acum; ne dorim, și vom organiza numeroase evenimente în comună, pentru ca Jurilovca să iasă din conul de umbră în care a intrat de mai bine de 10 ani. Dorim să atragem la acestea personalități, turiști, posibili investitori, să reamintim lumii de tradiționala noastră ospitalitate, astfel incât Jurilovca să redevină o comunitate înfloritoare, în care tinerii să revină dupa terminarea studiilor, așa cum a fost odată.

Îi mulțumesc domnului președinte Horia Teodorescu pentru sprijinul constant ce ni-l acordă, pentru implicarea în asigurarea succesului acestui eveniment.

Îi multumesc domnului deputat pentru parteneriatul ce l-am inițiat acum, și am convingerea că va fi un parteneriat de durată” – a declarat șeful administrației publice locale, Eugen Ion.

 

”Domnul primar are dreptate. Comuna Jurilovca trebuie, și am convingerea că va redeveni o comună înfloritoare. Aveți un primar tânar și dinamic, cu inițiative și proiecte care are tot suportul meu pentru finalizarea acestora.” – Horia Teodorescu, președinte CJ Tulcea

 

”Salut cetățenii comunei Jurilovca și va reasigur de tot sprijinul meu. Multumesc domnului președinte și domnului primar pentru contribuția la reușita acestei sărbători a pescarilor ruși lipoveni din Delta Dunării.” – Miron Ignat

Evenimentul a fost finantat de CRLR și ministerul agriculturii și sponsorizat de firme locale dar și din țară. Domnul primar Eugen Ion personal, a avut o importantă contribuție financiară.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

magazinul lui Luca

Eu vreau sa invat sa vand

Gura Portitei blog - Gura Portitei sezon 2014 - Portita 2014

Gura Portitei 2014 . Cazare Gura Portitei 2014. Portita 2012.Un blog pentru cei indragostiti de acest loc si nu numai

Hapi. Riverwoman

Lift up the receiver, I'll make you a believer

Transport Gura Portitei Salupa Gura Portitei 0723.792.077 Salupa Gura Portitei Jurilovca Gura Portitei

Transport Gura Portitei salupa Gura Portitei 0723.792.077 transport jurilovca gura portitei salupa gura portitei .Excursii Delta Dunarii transport Gura Portitei

PSDJurilovca

"PE PRIMUL LOC ESTE OMUL"

Jurilovca online - Comuna Jurilovca -Rusi lipoveni Jurilovca

Jurilovca - Comuna Jurilovca - Rusi lipoveni in Jurilovca-Lipoveni din Jurilovca - traditii si actualitatea rusilor lipoveni

Locuri de munca

Just another WordPress.com weblog

Ecomami - scutece refolosibile, marsupii ergonomice, chestii eco si alte copilarii

Un blog pentru eco-mamici, eco-bebelusi si eco-pitici. Despre scutece refolosibile, despre haine din materiale organice, despre produse cosmetice naturale si nu numai.

%d blogeri au apreciat asta: