Publicat de: jurilovca | Aprilie 16, 2012

O criza a constiintei sau esecul unei politici de adaptatre la noile conditii sociale??


O criza a constiintei sau esecul unei politici de adaptatre la noile conditii sociale??

 

Iata o intrebare pertinenta, care necesita un raspuns laborios si critic.

Din nefericire, romanismul care i-a molipsit si pe lipoveni, ne determina sa le amintim elitelor noastre conducatoare ca a venit momentul sa dea socoteala pentru toate actiunile si inactiunile lor.

Raspunsul la intrebarea din titlul acestui articol este in detrimentul celor care au pretins ca ne-au condus in ultimii 20 de ani.

Suntem extrem de curiosi daca au macar curajul sa ridice ochii din pamant si sa ne spuna de ce s-a dus pe apa sambetei un intreg sistem de valori culturale, istorice si mai ales de ce adevaratele elite ale lipovenilor sunt marginalizate, ridiculizate si ostracizate de catre leprele securiste care ne conduc? De ce?
De ce in 20 de ani de ativitate educationala si culturala intensa a CRLR, organizatie  din care fac parte mai toti profesorii de limba rusa din tara, tinerii de atazi nu mai stiu nici macar sa salute in limba rusa?

De ce oare preotii nu sunt in stare sa tina o predica la sfarsitul unei liturghii, sau cand  avem norocul sa auzim una, ne minunam de aberatiile pe care le poate debita respectivul?

De ce in 20 de ani de democratie si libertate, sefii         Comunitatii, cu state vechi la securiate, inca nu sunt lustrati?

De ce in  20 de ani nu s-a infiintat nici macar un singur centru de cultura rusa functional? De ce?
De ce la festivaluri etnice si interetnice copii nostrii canta in limba rusa cu accent strain si fara ss inteleaga o iota din ceea ce canta?

De ce olimpicii nostrii merg in Federatia Rusa inarmati cu tone de fituici si cu texte invatate pe dinafara, cand ei habar nu au sa lege in limba lui Puskin nci macar 5 cuvinte?

De ce trimiteti copii in spectaculoasa si mult prea culturala Rusie doar  la munca (cursuri de pregatire, seminarii etc), iar pe beizadelele voastre le trimiteti in vacante, la odihna in locul celor care au muncit sa obtina acest premiu?
I-a spune domnule deputat, domnule Varabiov, domana Jipa Rubanov, domnule Danilov, domnule Dolghin, domnule Lazarov, Ampleev, Ivan si asa mai departe.. de ce va trimiteti nepotii, copii si alte rubetenii si afini prin occident, pe banii rusilor si ai statului roman, in locul altor copii care ar merita cu prisosinta  asta?

Si apropos de rubedenii si afini, chiar suntem curiosi pe ce criterii faceti angajarile in CRLR?
Ne prezentati lectii de cultura civica si ne indemnati sa proslavim Comunitatea,  doar ca sa  va plimbati voi si sa va faceti de bacanie prin lume, ca  nu suunteti capabili sa tineti un discurs coerent in limba rusa???
Si i-a spune Preasfintia Ta Leontie, de ce pui bete in roate celor care vor sa deschida o scoala teologica si pentru amaratii de lipoveni?

De ce nu iti lasi angajatii, episcopii, preotii, cantaretii bisercicesti etc. sa se scoleasca?

Pentru ce ameninti oamenii dornici de invatatura cu raspopirea sau cu excomunicarea?

Ti-e frica sa nu fie vreunul mai destept decat tine?
Din cauza acestor lucruri, pe care le consideram anti-sociale, anti- lipovnei, anti- crestine, am ajuns de rasul lumii si am ajuns sa ne fie rusine sa recunoastem ca suntem lipoveni, staroveri si asa mai departe.
E prea tarziu sa va mai treziti la realitate.

Absolut tot ce am scris  mai sus poate fi probat cu documente, martori si cu orice alt mijloc de proba.

De asemnea, consideram inoportun sa dam mai multe nume, mai ales ca in curand vom crea o lista cu toate personajele principale, insotite si de o descriere amanauntita a ceea ce au reprezentat in trecut, adica inainte de 1989 cat si cu ce s-au ocupat  dupa aceatsa perioada.

Va anuntam, ca atat in organigrama CRLR cat si a Mitropoliei de la Braila, figureaza persoane valoroase  carora, din respect, nu le vom publica numele.

Noi credem ca este de datoria noastra sa luma o atitudine ferma si sa facem toto posibilul pentru inlaturarea din viata publica si de sub emblema acestor institutii, pe cei  pe care  noi ii definim ca lepre, escroci, securisti sau Lichele.
Noi nu asteptam un raspuns din pareta celor implicati.

Ar fi extrem de penibil daca ar da un raspuns.

Am vrea totusi sa va ganditi foarte bine, stimati cititori, daca nu cumva suntem pe cale de disparitie ca etnie, totcmai datorita acestor personaje machiavelice???!!!

O intreaga etnie si-a pierdut un imnes bagaj cultural, si-a perdut orice urma de etica crestina si a ramas fara valori autentice numai datorita acestor imbecili.
Incotro oameni buni?

Articol preluat http://lipoveni-fara-lichele.blogspot.com/

Mai jos aveti cateva linkuri care  va vor ajuta sa trageti singuri concluzii despre  cine sunt EI si de ce  tipam noi asa de tare.
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=145&leg=2008&cam=2
http://www.crlr.ro/despre_echipa.php
http://ro.wikipedia.org/wiki/Leontie_Izot

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

magazinul lui Luca

Eu vreau sa invat sa vand

Gura Portitei blog - Gura Portitei sezon 2014 - Portita 2014

Gura Portitei 2014 . Cazare Gura Portitei 2014. Portita 2012.Un blog pentru cei indragostiti de acest loc si nu numai

Hapi. Riverwoman

Lift up the receiver, I'll make you a believer

Transport Gura Portitei Salupa Gura Portitei 0723.792.077 Salupa Gura Portitei Jurilovca Gura Portitei

Transport Gura Portitei salupa Gura Portitei 0723.792.077 transport jurilovca gura portitei salupa gura portitei .Excursii Delta Dunarii transport Gura Portitei

PSDJurilovca

"PE PRIMUL LOC ESTE OMUL"

Jurilovca online - Comuna Jurilovca -Rusi lipoveni Jurilovca

Jurilovca - Comuna Jurilovca - Rusi lipoveni in Jurilovca-Lipoveni din Jurilovca - traditii si actualitatea rusilor lipoveni

Locuri de munca

Just another WordPress.com weblog

Ecomami - scutece refolosibile, marsupii ergonomice, chestii eco si alte copilarii

Un blog pentru eco-mamici, eco-bebelusi si eco-pitici. Despre scutece refolosibile, despre haine din materiale organice, despre produse cosmetice naturale si nu numai.

%d blogeri au apreciat asta: