Publicat de: jurilovca | Octombrie 18, 2011

DECLARAŢI-VĂ IDENTITATEA!


Potrivit recensământului populaţiei din 2002, în România trăiesc 35.791 de ruşi lipoveni. Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România consideră că această cifră nu este una reală, numărul ruşilor lipoveni, ortodocşi de rit vechi, fiind mult mai mare. Cu ajutorul dumneavoastră, recensământul care va avea loc în perioada 20 – 31 octombrie a.c. poate scoate la iveală adevărul.

Dacă sunteţi rus lipovean, precizaţi acest lucru în chestionarul referitor la persoane, la numarul 23 – „Cărei etnii consideră persoana că îi aparţine. De asemenea, este important să menţionaţi limba rusă la întrebarea 24 – „Care este limba maternă a persoanei?” şi creştin ortodox de rit vechi la întrebarea 25 – „Cărei religii consideră persoana că îi aparţine?”.

Nu este suficient să ne susţinem identitatea naţională şi spirituală doar în faţa propriei conştiinţe, ci este absolut necesar să ne declarăm cu responsabilitate, curaj şi fără reţinere această identitate şi la recensământul din luna octombrie.

Să răspundem la întrebările despre apartenenţa etnică şi religioasă, precum şi despre limba maternă este un drept pe care trebuie să îl folosim, chiar dacă recenzorul nu pomeneşte nimic despre ele, din uitare sau din alte pricini.

Nu uitaţi! Cetățenia reprezintă apartenența legală a unei persoane la un stat, iar naţionalitatea este apartenența unei persoane la un grup etnic. Suntem cetăţeni români, de naţionalitate rusă (lipoveni sau ruşi lipoveni)!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

magazinul lui Luca

Eu vreau sa invat sa vand

Gura Portitei blog - Gura Portitei sezon 2014 - Portita 2014

Gura Portitei 2014 . Cazare Gura Portitei 2014. Portita 2012.Un blog pentru cei indragostiti de acest loc si nu numai

Hapi. Riverwoman

Lift up the receiver, I'll make you a believer

Transport Gura Portitei Salupa Gura Portitei 0723.792.077 Salupa Gura Portitei Jurilovca Gura Portitei

Transport Gura Portitei salupa Gura Portitei 0723.792.077 transport jurilovca gura portitei salupa gura portitei .Excursii Delta Dunarii transport Gura Portitei

PSDJurilovca

"PE PRIMUL LOC ESTE OMUL"

Jurilovca online - Comuna Jurilovca -Rusi lipoveni Jurilovca

Jurilovca - Comuna Jurilovca - Rusi lipoveni in Jurilovca-Lipoveni din Jurilovca - traditii si actualitatea rusilor lipoveni

Locuri de munca

Just another WordPress.com weblog

Ecomami - scutece refolosibile, marsupii ergonomice, chestii eco si alte copilarii

Un blog pentru eco-mamici, eco-bebelusi si eco-pitici. Despre scutece refolosibile, despre haine din materiale organice, despre produse cosmetice naturale si nu numai.

%d blogeri au apreciat asta: